اهلا وسهلا بك عزيزتي واهلا
بكيوسوف نقدم لكي في هذه المقالة الكثير من الحلويات
الرمضانية الجميلة بطريقة الشيف منال العالم المعروفة بوصفاتها المذهلة
الجميلة وسوف نقدم العديد من الوصفات السهله والسريعه لكي ولاسرتك فقد
تناول في المقالة العديد من الحلويات بمكونات منوعة وجميله وخفيفه وتصلح
للشهر الكريم وسوف نقدم العديد من وصفات الحلويات والتي تجعلك تشعرين
بالسعادة عند تحضيرها والكثير منا لا تخلو السفرة الرمضانية من الحلويات
المنزلية المصنوعة بعناية و معروف مصدرها وفي نفس الوقت تعطي رائحة جميلة
للمنزل ويشعر العائلة جميعا بالسعادة فاليكي عزيزتي وصفات السعادة وهي
وصفات الحلويات المميزة وهنا علي فتكات حبينا نعمل العديد من المقالات التي
تجمع الحلويات معا وحتى لا تحتاري هتعملي ايه تعالي عندنا كل جديد في
الحلويات وبطريقة سهله وسريعه لعمل الحلويات ولن رمضان جاي في الصيف هنختار
حلويات مناسبة للجو الحر اللي هيكون في رمضان وبما أن رمضان قرب يبقى لازم
تبدأي تحضر القائمة للحلويات والاكلات عشان تكوني علي استعداد لاستقبال
الشهر الكريم وانتي مستعده تمام لهذا الشهر الكريم ونظرا لغلاء الاسعار
هنجمع الحلويات السهلة والاقتصادية عشان نقدر نوفر في الميزانية كمان وتكون
حلويات اقتصادية ومناسبة للكبير والصغير وعشان تكوني مميزة هنقولك علي
اسرار كتير عشان تبقي شيف محترفة ومن النهارده لاتتردي ولاتحتاري هنجيبلك
كل جديد في عالم الحلويات وفي عالم السعاده لان الحلويات تعطي الشعور
بالسعاده وتقوم بأفراز هرمون السعاده وهنجمعلك وصفات كتييير هتحبيها وتحبي
تعمليها فاتبعينا ولاتتردي هتلاقي كل جديد في عالم الحلويات وعلي طريقة
الشيف منال العالم المعروفة بتقديم حلويات شهيه وجديدة وطرق تقديم الحلويات
حتي تظهر بمظهر جميل واهم شئ في الحلويات التزييين عشان العين تأكل قبل
الفم ومتنسيش تتابعينا علي طول هتلاقي كل حاجه هتعوزيها عندنا سواء حلويات
او وصفات طبخ واسيبك تستمتعي بأحلي واجمل الوصفات الشهيه ورمضان كريم قبل
الله منا ومنك صالح الاعمال
طريقة تحضير الكنافة بالتمر
في شهر رمضان لا غنى عن التمر
لأنه يمد الجسم بالطاقة و الكنافة من الحلويات الرمضانية المشهورة ولا يمكن
ان يمر رمضان بدون صنعها حتى ولو لمرة واحدة في هذا الشهر الكريم اليكم
طريقة كنافة جديدة وهي كنافة بالتمر واليكم المقادير وطريقه التحضير
المقادير
باكيت كنافة شعر
2 ملعقة زبدة
كوب تمر منزوع النوي
نصف ملعقة قرفة
نصف ملعقة يانسون مطحون
ربع كوب جوز مطحون وممكن نستبدلها بالمكسرات او السوادني
للتزيين سكر ناعم
طريقة التحضير
عليكي ان تقومي بتحضير الفرن ووضع الشبكة في الوسط علي درجه حرارة 180 وبعد كده حضري اكواب الكب كيك وضعي بداخلها قوالب الكب كيك الورق
بعد كده جيبي الكنافة وحطي فيها نصف كمية السمن وقومي بتقليبه عشان السمنة توصل للكنافة وتغطيها بالسمن
بعد كده نحضر الحشو وهيه نحط علي النار الزبدة والتمر و نقلبها بملعقة خشبية حتى يصبح شكل معجون وبعد كده نضيف القرفة واليانسون والجوز ونسيبها لغاية ما يبردوا ونشكلها 12 كرة ونتركها جانبا
ناخد ربع الكمية من الكنافة و نضعها علي الطاولة حتى تصبح شكل مستطيل ويكون عرضها 10 سم ونقطعها مستطيلات صغيرة ونضع الحشو التمر ونقوم بلفها ونحطها في القوالب ونضع فوقها سمن ونكرر هذه العملية حتي باقي الكمية
نقوم بوضع صينية الكب كيك في الفرن عشان تستوي او ممكن لمدة 20 دقيقة لتكون لونها ذهبي
بعد ما تستوي نخرجها من الفرن ونضع فوقها السكر الناعم ولكن نحط السكر بعد ما تبرد الكنافة او عند التقديم وبالهناء والشفا
0 التعليقات
إرسال تعليق